let op: De subsidiepot is bijna op!

UPDATE: VOOR DIT JAAR IS ER NOG 60 MILJOEN EXTRA BUDGET VRIJ GEMAAKT VOOR HET VERSTREKKEN VAN DUURZAME OPLOSSINGEN! ECHTER STOPT DE SUBSIDIE IN 2020 VOOR DE PELLETKACHELS!

LET OP! DE SUBSIDIE POT IS BIJNA OP!

Sinds 1 januari 2016 is het mogelijk om subsidie te ontvangen na de aankoop van een pelletkachel. Helaas wil Staatssecretaris Stientje van Veldhoven deze mooie en besparende techniek niet langer financieel ondersteunen. Per januari 2020 wordt deze subsidieregeling dan ook geschrapt! Het lijkt nog even te duren voordat het zover is maar wees er snel bij.

Het afgelopen jaar is er 110 miljoen euro aan subsidie verstrekt. De pot van 100 miljoen euro van dit jaar is al voor 80% leeg en wordt ook opgesnoept door andere duurzame investeringen zoals die in zonneboilers en warmtepompen. Wij verwachten daarom dat de bodem van deze subsidiepot ruim voor het einde van dit jaar al in zicht zal zijn. Kom daarom nu nog naar ons grote Experience Center in Benningbroek. We hebben hier voor u een ruim assortiment pelletkachels, veelal brandend, voor u opgesteld staan.

Profiteer dus nu nog van die subsidie van €500,- en ga de komende jaren besparen op uw gasrekening. Graag tot snel in onze showroom!

 

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel speciaal ontworpen voor pellets. Zo’n pelletkorrel bestaat uit samengeperst hout. Nu wordt er voor pellets geen nieuw hout gekapt, maar worden deze geproduceerd d.m.v. recycling van zaagsel en houtsnippers. Daarbij worden de pellets in fabrieken geproduceerd. Dit maakt dat deze korrels sowieso van goede kwaliteit zijn voorzien.
Daarbij zijn de korrels CO2 neutraal. Dit houdt in dat de uitstoot geen impact heeft op het milieu. De CO2 die namelijk wordt uitgestoten, zijn eerder opgenomen gedurende de levenscyclus van de boom.

Verder worden de pellets enkel en alleen bijgevuld wanneer dat nodig is. Dit gebeurt uiteraard geheel automatisch. Uit metingen blijkt zelfs dat een pelletkachel die voldoet aan de normen, per branduur 95% schoner is dan een gewone houtkachel. Dit komt dus doordat ze automatisch werken en hierdoor een heel goede verbranding hebben.

Profiteer nu nog!

Een pelletkachel heeft dus voordelen voor u en uw leefomgeving. Reden genoeg om er een aan te schaffen. Wilt u echter nog profiteren van de subsidie? Wees dan snel! De bodem van de pot raakt in zicht en u heeft slechts nog 3 maanden om hier gebruik van te maken.

Kenmerken van een pelletkachel

  • Duurzaam
  • CO2 neutraal
  • Geautomatiseerd bijvullen
  • Subsidie van €500,- (tot eind 2019)