Hoe verwarmt u een Tiny House?
Wij vertellen het.

Wat is een Tiny House precies?

Tiny House: het is een begrip in Amerika, en langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen ‘Tiny House’. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je al gauw de vraag: ‘wat is dat?’

Een Tiny House is een woonvorm met een duidelijke filosofie. Kleine volwaardige vrijstaande woningen van maximaal 50 m2 vloeroppervlak met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Soms staan op een fundering, maar ze zijn er ook op wielen.

Het begrip Tiny House is de laatste jaren erg bekend geworden, de media had er dan ook veel aandacht voor. Zo’n klein huisje wordt duurzaam gebouwd en is bedoeld als permanente woning. Hoe wilt u uw Tiny House verwarmen? Laten wij daar nu dé perfecte oplossing voor hebben, een houtkachel!

Duurzaamheid, verklein je ecologische voetafdruk

Steeds meer mensen beseffen dat de manier waarop we met de aarde omgaan zo niet langer door kan gaan, de enorme invloed van onze consumptiemaatschappij op de natuur is overal om ons heen te zien. Mensen willen het anders, willen een bijdrage leveren die het tij zal keren. Door zo duurzaam mogelijk te wonen en leven en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen, en door zo een voorbeeld te geven aan de omgeving. Het wonen in een Tiny House past hier uitstekend bij. Bij de bouw van een regulier huis wordt zo ongeveer 2 Tiny Houses aan afval geproduceerd. In een Tiny House produceer je veel minder afval en verbruik je minder energie en water.

Hoe verwarmt u zo’n kleine oppervlakte?

Om uw Tiny House stijlvol in te richten en te verwarmen, kunt u natuurlijk een houtkacheltje plaatsen. Dit geeft een heerlijke sfeer én verwarmt uw knusse huisje zonder dat u hier een gasaansluiting voor nodig heeft. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij een selectie voor u gemaakt van kleine kachels, die zeer geschikt zijn voor uw Tiny House.

Waar moet een kachel aan voldoen in een Tiny House?

  • Hoog rendement
  • Gesloten verbranding
  • EcoDesing 2022
  • 100% CO2 neutraal
  • Geschikt voor max. 50m2
  • Minimaal energieklasse A

EcoDesign 2022