8,5 (1086)

×

Filteren

Zoeken

zoekensluiten

Zoeken sluiten

Online en winkel-advies

In onze winkel en online beantwoorden onze vakkundige specialisten al uw vragen!

Chat en telefonie zijn op dit moment gesloten.
U kunt ons wel altijd e-mailen.

1000+ kachels en haarden in onze showrooms

Meer dan 12.000 onderdelen verkrijgbaar

Gecertificeerde opgeleide adviseurs & monteurs

8,5 uit 1086 BE00RDELINGEN

Bewust stoken

De gezelligheid van een houtkachel, de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé reden om een houtkachel aan te schaffen. Naast de perfecte sfeer zorgt een houtkachel ook voor een lagere energierekening. Maar moderne houtkachels bieden u nóg meer. Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waar naast uitstekende kwaliteit, milieu en duurzaamheid het uitgangspunt is.

Kiest u voor een kachel die valt onder Bewust Stoken dan bent u verzekerd van een haard die voldoet aan de hoogste milieu- en kwaliteitsnormen van Europa. Een unieke norm waar we trots op zijn.

Alles wat we doen belast het milieu op een bepaalde manier. Tegenwoordig hebben we vaak de mogelijkheid om te bepalen in welke mate we het milieu belasten. Om deze reden is Bewust Stoken opgericht, een onafhankelijk adviserend orgaan met vakkundige adviespunten door heel Nederland, dat gehoor geeft aan de groeiende behoefte om een zo goed mogelijk onafhankelijk advies te geven.

Kijk bij de Adviespunten om te zien welke haardenpeciaalzaak het Bewust Stoken label draagt.

Scandinavische hoog rendements houtkachel

Bent u op zoek naar een kachel waar u bewust mee kunt stoken? In de Scandinavische landen kan het vele malen kouder zijn dan in Nederland. Hierdoor zijn de Scandinavische landen altijd bewuster bezig met het stoken op hout omdat ze zoveel mogelijk warmte uit een blok hout willen halen. Door een kachel te kiezen met een optimale verbrandingstechniek zullen bijna alle rookgassen ontbranden en omgezet worden in warmte. Een Scandinavische houtkachel wordt getest onder reële omstandigheden en dus niet bij de optimale omstandigheden waardoor je een eerlijkere meting krijgt. Zo is een Scandinavische houtkachel met 80% rendement ook echt 80% rendement.

Vergelijk dit met het gepresenteerde verbruik van uw auto. In de praktijk haal je eigenlijk nooit de afgegeven metingen maar zal je zien dat je minder zuinig rijdt. Bij een Scandinavische houtkachel is dit wel het geval. De Scandinavische hoog rendements houtkachels steken met kop en schouders boven de andere hoog rendement houtkachels uit omdat deze kachels vaak vanuit de verbrandingstechniek ontwikkeld worden en niet vanuit design. De Scandinavische houtkachels lopen voorop met verbrandingstechnieken en duurzame ontwikkeling hiervan. Vraag uw Bewust Stoken adviespunt naar de kachels die hier onder vallen zodat u een bewuste keuze kan maken.

1
2
3
4
5

Stap 1:

Type ruimte "Meerdere keuze zijn mogelijk"

Met deze vier stappen kunnen we uw behoeften en voorkeuren in kaart brengen en u helpen bij het vinden van het meest geschikte type kachel. Nadat we deze informatie hebben verzameld, kunnen we direct een aanbeveling doen op bais van uw antwoorden, inclusief het type kachel, het vermogen en het merk dat het beste aan uw behoeften voldoet.

1211 Resultaten

Keuzehulp