8,5 (1086)

×

Filteren

Zoeken

zoekensluiten

Zoeken sluiten

Online en winkel-advies

In onze winkel en online beantwoorden onze vakkundige specialisten al uw vragen!

Chat en telefonie zijn op dit moment gesloten.
U kunt ons wel altijd e-mailen.

1000+ kachels en haarden in onze showrooms

Meer dan 12.000 onderdelen verkrijgbaar

Gecertificeerde opgeleide adviseurs & monteurs

8,5 uit 1086 BE00RDELINGEN

Tijd voor onderhoud aan uw kachel of haard

Tijd voor onderhoud
aan uw kachel of haard.

Tijd voor kachelonderhoud

Nu het warmer wordt, zult u minder vaak uw kachel opstoken. Een goed moment voor het nodige kachelonderhoud. Want u wilt wel zuinig, milieuvriendelijk én veilig blijven stoken. Hiervoor moet u misschien het rookkanaal reinigen of zelfs vervangen. Bij pelletkachels en gashaarden zal een jaarlijkse a.p.k. moeten plaatsvinden voor de garantie, maar wellicht wilt u uw openhaard wel vervangen voor een inzethaard met een hoog rendement dat wel 4 keer hoger ligt.

Alle materialen, kachels en haarden en onderdelen die u hiervoor nodig heeft, bestelt u voordelig bij de Kachelsenhaardenwinkel. Bekijk het aanbod of neem contact met ons op voor advies.

Tijdig vervangen van onderdelen is noodzakelijk

Een kachel of haard is een hele investering waar u natuurlijk vele jaren plezier van wilt hebben. Door onderdelen van uw houtkachel tijdig te vervangen, kunt u jarenlang van uw kachel genieten zonder eraan te hoeven denken dat u een nieuwe moet kopen. Regelmatig onderhoud zorgt er dus voor dat uw kachel optimaal blijft branden en onderdelen langer in goede staat blijven.

Houtkachels en haarden onderhoud

Iedere kachel is een duurzame sfeerverwarmer. Ze gaan jarenlang mee. Onderhoud uw kachel daarom goed, zo gaat hij uw leven lang mee. Het is van belang om uw kachel of haard goed te onderhouden. Voor uw veiligheid en het behoud van de kachel raden wij dan ook aan om de pakkingen en het binnenwerk eens in drie maanden te controleren op scheurvorming. Ziet u scheurvorming in het binnenwerk ontstaan? Aarzel dan niet en vervang dit tijdig, zo voorkom je dat de kachel of haard krom trekt en stuk gaat.

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat uw kachel optimaal blijft branden en onderdelen langer in goede staat blijven. Zorg ervoor dat er altijd een laagje as op het stookrooster blijft liggen. Houd daarentegen de als wel wekelijks bij en zorg dat deze nooit helemaal vol zit. Vergeet ook niet het jaarlijkse onderhoud van het rookkanaal. Speciaal schoorsteenveegmateriaal vindt u ook in de shop.

Gashaarden en kachels onderhoud

Veel onderhoud heeft een gaskachel of gashaard niet nodig.  U doet er verstandig aan om uw gaskachel jaarlijks te onderhouden. Stof vormt bijvoorbeeld een bedreiging voor uw kachel of haard. Daarnaast maakt u ook de kachelruiten schoon, zodat u altijd goed zicht op het vuur blijft houden. Ook voor de verbranding is dit beter. Vergeet ook niet de batterijen van de afstandsbediening in de gaten te houden. Wilt u dat het belangrijk is om de waakvlam aan te laten staan? Dit om te voorkomen dat het niet meer lukt om de kachel te ontsteken. Heeft u vragen over het onderhoud? De medewerkers van Kachels en Haarden winkel staan zes dagen per week voor u klaar.

Pelletkachel onderhoud

Regelmatig onderhoud is niet alleen belangrijk voor de levensduur van de pelletkachel maar ook voor een efficiënte verbranding van de pellets. In een vervuilde kachel zal de verbranding niet optimaal verlopen omdat ofwel de rookgassen niet voldoende worden afgevoerd of omdat er te weinig zuurstof wordt aangevoerd. In een pelletkachel zijn het onder meer de ventilatoren die op den duur vervuild raken en die daarom van tijd tot tijd gereinigd moeten worden. Het reinigen van de kachel moet dagelijks en jaarlijks gebeuren.

Dagelijks klein onderhoud:

 • Het schoonmaken van de brandkamer en branderbak
 • Leeg maken van de aslade
 • Schoonmaken van het ruitje

Jaarlijks onderhoud:

 • Het reinigen van de recuperatiekamer en de luchtkanalen.
 • Het inspecteren en reinigen van de rookgasventilator.
 • Het inspecteren en reinigen van de convectieventilator
 • Inspectie van de reductiemotor
 • Updaten van de software
 • Schoonmaken van de vuurkamer, rookgaskanalen, omleidingsplaat, sensoren, rookgasverzamelaar, deurglas.
 • Inspectie van dichtingen en evt. vervanging ervan.
 • Checkup juiste werking elektrische onderdelen.

Een goed onderhouden pelletkachel produceert op schone manier energie en heeft een hoger verbrandingsrendement.

Zelf onderdelen vervangen?

Zoekt u een sensor, een nieuw binnenwerk of een branderbak voor de kachel? Geen paniek, dit kunnen wij leveren. Evenals een bedieningspaneel, afstandsbediening, hittebestendig glas of pakkingen. Voor het ruimste assortiment onderdelen bent u bij Kachelsenhaarenwinkel.nl aan het juiste adres.

Waarom onderhoud aan uw kachel en haard zo belangrijk is

 

 • Verlenging van de levensduur
 • Voor een optimale verbranding
 • Veiligheid voor mens en dier
 • Hoger rendement, lagere kosten
 • Garantie bij de fabrikant
1
2
3
4
5

Stap 1:

Type ruimte "Meerdere keuze zijn mogelijk"

Met deze vier stappen kunnen we uw behoeften en voorkeuren in kaart brengen en u helpen bij het vinden van het meest geschikte type kachel. Nadat we deze informatie hebben verzameld, kunnen we direct een aanbeveling doen op bais van uw antwoorden, inclusief het type kachel, het vermogen en het merk dat het beste aan uw behoeften voldoet.

1211 Resultaten

Keuzehulp