De top 4 pelletkachels van 2019

Een kachel die de laatste jaren steeds populairder wordt, is de pelletkachel. Een pelletkachel lijkt op een houtkachel, maar is toch heel anders. Het grootste verschil is de brandstof, waar in de houtkachels normale houtblokken worden gestookt wordt er in een pelletkachel houtpellets verbrand. Dit is geperst hout wat voornamelijk voorkomt uit restafval.

De pelletkachel is geschikt voor elke woning, of dit nou voor hoofdverwarming is of voor bijverwarming bijvoorbeeld ter ondersteuning van de warmtepomp. De temperatuur is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en u heeft er geen omkijken meer na. De pelletkachel doet de rest. Vanaf het vooraf in te stellen tijdstip onsteekt de haard automatisch, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets veelal voldoende is.

Een pelletkachel biedt de gezelligheid van een houtkachel, echter het gebruik is zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard wordt verkregen. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar.

 

Subsidie tot 2020

Er is een subsidieregeling voor pelletkachels van kracht. Samenvattend houdt deze subsidieregeling in dat u minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel kunt ontvangen. Bij een cv pelletkachel is de subsidie zelfs minimaal € 1400,-.

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ probeert de overheid duurzame energie te promoten, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot eind 2020, maar jaarlijks is er tot 100 miljoen beschikbaar. De subsidie geldt voor particulieren én bedrijven in Nederland.

 

Laat je informeren door een expert

Wilt u graag een pelletkachel kopen? Ontdek dan ons ruime assortiment en vind de pelletkachel die bij u past. Kachelsenhaardenwinkel.nl heeft vrijstaande en inbouw pelletkachels van diverse kwaliteitsmerken, hier onder vindt u onze top 4 pelletkachels.

In onze showroom vindt u meer dan 30 pelletkachels (EcoDesign Ready) brandend opgesteld. Wilt u advies? kom langs en laat u geheel vrijblijvend adviseren door een van onze experts.

De voordelen van een pelletkachel op een rijtje

  • Hoog rendement
  • Gesloten verbranding
  • Klein rookkanaal
  • Comfortabele warmte
  • 100% CO2 neutraal
  • Volledige automatisch

Minimaal €500,00 subsdie bij aanschaf van een ecodesign pelletkachel 

De werking van een pelletkachel