Onze roots liggen in de bourgondische zuidelijke regio van Nederland. Samen eten zit in onze natuur en wij begrijpen wat gastvrijheid is. Met de SEARE-serie geven wij dit door. Een nieuwe standaard. Als warmtebron en om te koken! De outdoor cooking producten van FORNO zijn een lust voor het oog, ook wanneer ze niet gebruikt worden. De SEARE HALO PIEZO onderscheidt zich van de andere SEARE producten doordat deze op gas gestookt wordt. De SEARE HALO PIEZO heeft een extra groot grill oppervlakte wat hem bijzonder geschikt maakt voor grote groepen en catering klussen.
Met de warme en zachte vormgeving is de SEARE HALO PIEZO een tijdloze buitenkeuken. De op gas gestookte SEARE ring is speciaal ontworpen om de warmte geleidelijk over het gehele oppervlakte te verdelen. Hierdoor heeft de ring altijd de perfecte temperatuur om jouw favoriete gerecht te bereiden. De gasfles wordt geplaatst achter een met bamboe afgewerkte deur. Duurzaam én bamboe kleurt mooi bij het warme cortenstaal.
De ring loopt naar binnen af, zodat overtollige vloeistof niet langs de bakplaat naar beneden drupt. Met olie en een spatel schraap je de SEARE ring gemakkelijk schoon. Door nog een laatste laag olie op de bakplaat te smeren voordat je de SEARE HALO PIEZO opbergt, voorkom je roest. Daarnaast hoef je alleen de lekbak schoon te maken en voor gebruik te voorzien van een laagje water. Doordat je bij dit gaskooktoestel geen asresten hebt, is deze nog makkelijker in onderhoud.
SPECIFICATIES:
- 5 jaar garantie.
- De SEARE HALO PIEZO wordt geroest geleverd.
- Eventueel met wieltjes te bestellen, zodat je de SEARE HALO PIEZO kan verplaatsen.
- Bakplaat uitgevoerd in 10 mm S235 staal.
- Afmeting SEARE ring: ø 1005 mm
- Onze SEARE HALO PIEZO heeft een groot bakoppervlakte, zodat je meer warmtezones kunt creëren. Hierdoor ontstaan verschillende temperaturen op de bakplaat en kook je gemakkelijk verschillende gerechten.
- Na ongeveer 25-30 minuten stoken bereikt de bakplaat een kooktemperatuur van 275-300°
- Bamboe zet van nature nauwelijks uit en krimpt marginaal.
Belangrijke aandachtspunten:
- Producten dienen na ontvangst direct uitgepakt te worden, zodat het eventuele vocht tussen de verpakking en het product niet opgesloten zit. Dit kan moeilijk te verwijderen vlekken veroorzaken.
- De bakplaat functioneert het beste wanneer de één of twee keer is gebruikt en de olie in de plaat is gebrand. Het koken op de bakplaat gaat na dit ‘inbranden’ makkelijker en beschermt de plaat tegen roesten wanneer deze niet in gebruik is.
- Na gebruik droog wegzetten of afdekken met onze coverplate.
- Wij raden cortenstaal af binnen een straal van 2 km van een kustlijn.
- Het beste kan je op de bakplaat bakken met plantaardige olie met een hoge verbrandingsgraad, bijvoorbeeld arachideolie of zonnebloemolie.
- Bamboe heeft zonder onderhoud een natuurlijke vergrijzing als gevolg van UV-straling. Let op: wil je de donkere kleur van het bamboe behouden? Voer het eerste onderhoud uit direct nadat de buitenkeuken geplaatst is.
- Tijdens het roestproces van cortenstaal kan roestwater van het product afkomen.
- Jaarlijks reinigen door grof vuil op het product af te spuiten met leidingwater.