Reny Fennek

Prijs op aanvraag

Profiteer van de buitenhaard actie. Een gratis startpakket t.w.v. € 100,- op alle Reny buitenhaarden. Het gratis STARTPAKKET bestaat uit:

  • Houtmand Rubber Industrieel
  • Aanmaakzakjes 100 stuks
  • Ruitenreiniger
  • Hittebestendige handschoen
  • Houtvochtmeter
Let op, Kleur corten is nog niet verroest. (Wilt u een hitteschild en/of warmtestenen? Zie onderstaand beschikbare onderdelen)

Brandstof

Hout

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschikbaar via nabestelling

Lid van de NHK, DE-Erkend & CO-vrij

Levering door heel Europa

14 dagen retourrecht

Fennek

Deze haard is ontworpen door de bekende Nederlandse ontwerper Roderick Vos. Vandaar de naam Fennek, wat een soort vos is. Roderick heeft gekozen voor strakke zichtlijnen waarbij je de plaatdikte van 3mm overal goed kunt zien. De modellen zijn ook weer modulair ontworpen. De zijpanelen van de Fennek 80 zijn dezelfde panelen als de Fennek 50.
Deze keer heeft Reny gekozen om het rookkanaal afwaterend te maken. Er zit een stomp van 20 cm op de kachel waar de pijp overheen valt, op deze manier kan er geen water in de kachel komen.

De poten zijn voorzien van grote robuuste dopmoeren en daar wordt een RVS bout ingedraaid zodat de haard vrij van de grond komt te staan en er geen roest afdrukken op het terras komen.
De deurgreep zit geïntegreerd in de rechter strip van de deur. We hebben een extra uitsparing in de grijphaak gemaakt, deze kan gebruikt worden om de deur een klein beetje open te zetten en hem dan te borgen. Deze stand is ideaal tijdens het opstarten van het vuur.

De zijpanelen worden in de kachel gehaakt en flink naar beneden gedrukt hierdoor komen ze erg vast te zitten. Maar kunnen ze later altijd weer los worden gemaakt door ze weer naar boven te drukken. Verder zijn de zijpanelen voorzien van luchtspleten zodat er in de verbrandingskamer lucht voor het glas kan komen, dit zorgt voor schone ruiten.
Verder hebben beide een diepe stookbodem, uitgevoerd met het bekende vuurvaste beton. Als rookkanaal hebben we dezelfde Cor-Ten stalen pijpen gebruikt die bekend zijn van de Quaruba serie. De onderste pijp is weer voorzien van een regelbare klep zodat het vlambeeld wat geregeld kan worden. Roderick heeft wel een nieuwe regenkap bedacht die erg goed bij het ontwerp van de kachel past. Ook deze is als optie weer uit te voeren met een vonkenvanger (dezelfde als we gebruiken bij de Quaruba).

SCHOON GLAS INJECTIE SYSTEEM (SGI-SYSTEEM):

Dit schoon glas systeem werd door RENY als eerste fabrikant geïntroduceerd. De tuinkachel is zo ontworpen dat er een luchtstroom vlak langs de ruit wordt gecreëerd. Zo ontstaat daar een optimale verbranding, waardoor de ruit niet beroet maar uitzonderlijk schoon blijft en u kunt blijven genieten van het sfeervolle vlammenspel.

Extra informatie

Aansluiting

Brandstof

Gewicht

,

Kleur

,

Merk

Rookgasafvoer

Vuurzicht

,