A+

Dik Geurts Ivar 5 Low

Prijs op aanvraag

Afmetingen (DxBxH)

35 × 55,5 cm

Rendement

82%

Brandstof

Hout

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschikbaar via nabestelling

Lid van de NHK, DE-Erkend & CO-vrij

Levering door heel Europa

14 dagen retourrecht

Dik Geurts Ivar 5 Low

 

De eigentijdse en sfeervolle Dik Geurts Ivar 5 Low is uitgevoerd in donker antraciet met een strakke, gietijzeren deur. De Ivar 5 Low is door zijn beperkte hoogte ideaal voor plaatsing in bijvoorbeeld een bestaande schouw. Met zijn strakke lijnen en toch enigszins klassieke uiterlijk bied de Ivar 8 een houtkachel welke in veel interieurs zal passen. De Ivar 5 serie bestaat uit drie modellen waarvan deze Ivar 5 Low er één van is. Zoek je een houtkachel met de zelfde kenmerken maar hoger? Dan is de Dik Geurts Ivar 5 Store wellicht een goede keus.

De Ivar 5 serie heeft een kilowattage van 4-7 kW als dit te laag is bied de Dik Geurts Ivar 8 serie wellicht de oplossing, deze serie is gelijk aan het model van de Ivar 5 serie maar is groter waardoor deze een lhogere kilowattage van 5-10 KW kent.

 

BEDIENINGSGEMAK;

 

Het bedieningsgemak van de houtkachels van Dik Geurts is uitstekend. Ze reageren vrijwel direct op de bediening van de luchtschuif, waarmee de primaire beluchting, secundaire beluchting en raambeluchting kunnen worden ingesteld. De primaire beluchting wordt gebruikt bij het opstarten van de kachel. De secundaire beluchting zorgt voor verbranding van onverbrande gassen. En de raambeluchting zorgt voor een schone ruit. Met het vermiculiet interieur wordt de warmte goed weerkaatst en de kachel warmt hierdoor snel op. Ook dit draagt bij aan een schone verbranding. Dankzij deze combinatie wordt een optimale en schonere verbranding bereikt. Hierdoor voldoet de Ivar 5 Low ruimschoots aan de EcoDesign normen die sinds begin 2022 van kracht zijn. Dit maakt van de Dik Geurts Ivar 5 een milieu bewuste keuze.

Kortom met  de Dik Geurts Ivar 5 Low haal je een houtkachel in huis die warmte, sfeer en design perfect combineert. En tevens rekening houd met de strenge milieu eisen.

 

BELUCHTING IVAR 5:

 

EA variant:

EA staat voor External Air, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met neutrale of overdruk situaties. Zuurstof voor de verbranding wordt uit de woning of van buiten gehaald. Dit wordt toegepast bij woningen met voldoende natuurlijke ventilatie. ( oudere/bestaande woningen en of raamroosters)

 

RS variant:

RS staat voor Room Sealed, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met onderdruk situaties. Zuurstof komt volledig van buiten. Dit komt meestal voor in nieuwbouw situaties waarbij de woning/ruimte goed geïsoleerd is.

 

De Dik Geurts Ivar 5 Low is ook leverbaar in een iets hoger model, de Ivar 5 High of de nog hogere model met houtvak, de Dik Geurts Ivar 5 Store.

Extra informatie

Aansluiting

,

Afmetingen 35 × 55,5 cm
Brandstof

CV aansluiting

Gewicht 85 kg
Kleur

Maximaal vermogen

Merk

Minimaal vermogen

Nominaal vermogen

Rendement

Rookgasafvoer

Vuurzicht