A

Dik Geurts Oval Tunnel Base

Prijs op aanvraag

Afmetingen (DxBxH)

38 × 94,4 cm

Rendement

81,5%

Brandstof

Hout

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschikbaar via nabestelling

Lid van de NHK, DE-Erkend & CO-vrij

Levering door heel Europa

14 dagen retourrecht

DIK GEURTS OVAL TUNNEL BASE

 

 

De Dik Geurts Oval Tunnel Base is een houtkachel uit de Oval design serie. Deze staat bekend om zijn ovale vorm. De serie bied verschillende uitvoeringen, waaronder de Oval Fixed, de Oval Wall en de Oval Plateau.

Hierdoor is er voor elke situatie en inrichting een passende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een houtkachel met deze kenmerkende vormgeving.

De Oval Base is de uitvoering van de Oval design serie waarbij de haard op een stevige poot is bevestigd en zicht geeft aan twee zijde op het vlammenbeeld. Zo leent deze uitvoering zich perfect voor plaatsing voor midden in een woonruimte. Bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de eetkamer.

De poot heeft een hoogte van ongeveer 33 centimeter, een diameter van 22 centimeter en een solide basisplaat van 60 centimeter. Hierdoor blijft de houtkachel stevig en stabiel staan. Bovendien biedt deze poot de mogelijkheid om de optionele externe beluchting discreet naar de kruipruimte te leiden. Dit zorgt voor een nog nettere installatie.

Met de Oval Tunnel Base haal je niet alleen een stijlvolle kachel in huis, maar ook een praktische oplossing.

Het ovale ontwerp creëert een gezellige sfeer en de poot zorgt voor een verhoogde positie, waardoor je optimaal kunt genieten van het prachtige vuurzicht. Daarnaast biedt de optionele externe beluchting aansluiting de mogelijkheid om de benodigde zuurstof toevoer uit de kruipruimte te onttrekken. Dit is nodig wanneer er te weinig zuurstof toevoer vanuit de woning kan worden gehaald.

 

BEDIENINGSGEMAK

 

Het bedieningsgemak van de houtkachels van Dik Geurts is uitstekend. Ze reageren vrijwel direct op de bediening van de luchtschuif, waarmee de primaire beluchting, secundaire beluchting en raambeluchting kunnen worden ingesteld. Het opstarten van de houtkachel maakt gebruik gemaakt van de primaire beluchting.  De secundaire beluchting zorgt voor verbranding van onverbrande gassen. En de raambeluchting zorgt voor een schone ruit. Het interieur is uitgevoerd met vermiculiet bekleding. Dit zorgt dat de warmte goed weerkaatst wordt en warmt de kachel snel op. Deze combinatie zorgt voor een optimale en schone verbranding. Hierdoor voldoet deze houtkachel aan de EcoDesign normen die sinds begin 2022 van kracht zijn. Dit maakt van de Dik Geurts Oval houtkachels een milieu bewuste keuze.

Kortom met  de Dik Geurts Oval Tunnel Base haal je een houtkachel in huis die warmte, sfeer en design perfect combineert. En tevens rekening houd met de strenge milieu eisen.

 

Beluchting varianten

 

EA variant:

EA staat voor External Air, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met neutrale of overdruk situaties. Zuurstof voor de verbranding wordt uit de woning of van buiten gehaald. Dit wordt toegepast bij woningen met voldoende natuurlijke ventilatie. ( oudere/bestaande woningen en of raamroosters)

 

RS variant:

RS staat voor Room Sealed, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met onderdruk situaties. Zuurstof komt volledig van buiten. Dit komt meestal voor in nieuwbouw situaties waarbij de woning/ruimte goed geïsoleerd is.

Extra informatie

Aansluiting

Afmetingen 38 × 94,4 cm
Brandstof

CV aansluiting

Gewicht 135 kg
Maximaal vermogen

Merk

Minimaal vermogen

Rendement

Rookgasafvoer

Vuurzicht