none

ABCAT houtrookfilter

Vanaf 365,00

Geen voorraad, wordt zo snel mogelijk geleverd

De voordelen van winkelen
bij kachelsenhaardenwinkel.nl
 • 1000+ kachels en haarden in onze showrooms Bezoek onze experience center of outlet (2500m2) waar u meer dan 200 kachels en haarden brandend kunt bezichtigen.
 • Meer dan 12.000 onderdelen verkrijgbaar Je kan het zo gek niet bedenken en wij kunnen het leveren, van pakking tot complete kachel.
 • Sfeerwarmingsgilde & erkend DE-bedrijf Aspirant lid van het Sfeerwarmingsgilde en erkend DE-bedrijf.
 • 14 dagen retourrecht Niet tevreden of past een onderdeel niet? Binnen 14 dagen kunt u uw bestelde artikelen retourneren.
 • Veilig bestellen & betalen Bij ons bestelt en betaalt u altijd veilig. Zo bent u verzekerd dat uw bestelde producten altijd heel en correct aankomen.
 • Advies online of in de winkel Wordt je graag persoonlijk geholpen, met advies waar je echt iets mee kunt? Kom langs in onze winkel.
 • Levering door heel Europa Door onze uitgebreide logistieke mogelijkheden zijn wij instaat om u door geheel Europa van dienst te zijn.
The Feedback Company
van 10
beoordelingen

Product informatie

ABCAT houtrookfilter

De ABCAT houtrookfilter is een gepatenteerde houtrookfilter met een katalysator.

Dit houtrookfilter is een Nederlands-Duits product voor gebruik met hout gestookte kachels en  ketels met uiteenlopende vermogens.

De katalysator in de ABCAT is een edelmetaal katalysator (palladium). Deze is speciaal ontworpen om de geur van houtrook uit schoorstenen te verminderen.De katalysator bevindt zich in een ronde module die als een soort doorlatende klep in de kachelpijp is gemonteerd. Het grootste gedeelte van de houtrook gaat door deze katalysator. Daarbij wordt de natuurlijke trek in de schoorsteen nauwelijks beïnvloed. De module kan echter in een bypass stand worden gedraaid waarbij de houtrook ongehinderd – maar onbehandeld – langs de module stroomt wanneer de trek even onvoldoende is.

Deze katalysator behandelt vele soorten onvolledig verbrande verbindingen zoals hinderlijke en
schadelijke teer vormende koolwaterstofverbindingen en (verontreinigd) roet.

Deze geven de ongewenste kleur en geur aan houtrook. Daarnaast werkt de ABCAT ook als een filter waardoor een deel van het fijnstof uit de houtrook wordt afgevangen.Het onderhoud dient regelmatig plaats te vinden maar is zeer eenvoudig en snel uit te voeren. De katalysatormodule wordt daarvoor aan de greep uit het pijpstuk gehaalt en uitgeklopt of uitgespoeld met water.Een katalysator heeft temperatuur en (rest-) zuurstof uit de houtrook nodig om chemische verbindingen te kraken en vlamloos na te verbranden.

Al vanaf een houtrooktemperatuur van circa 100°C worden verbindingen gekraakt. Voor het omzetten van hardnekkige verbindingen is een temperatuur van 300 – 350°C vereist. De ABCAT wordt daarom direct op of achter een kachel geplaatst.

De ABCAT is geheel vervaardigd uit RVS. Ze wordt geleverd in een dikwandige (2 mm) stalen kachelpijp met een diameter van 150mm en een lengte van 300mm. De ABCAT is standaard voorzien van een uitneembare insteekthermometer. Het onderhoud is eenvoudig en wordt beschreven in een uitgebreid meegeleverd handboek. De ABCAT gaat bij normaal gebruik vele stookseizoenen mee en afzonderlijke onderdelen
kunnen eventueel ook vervangen worden.

Technische specificaties

Gewicht 5 kg
Merk

HV

Rookkanaal Diameter

, , , ,

Lengte

300 mm, 500 mm, 1000 mm

   

Is er een product of onderdeel niet beschikbaar?

Wij spannen ons graag voor u in om het onderdeel alsnog aan u te kunnen leveren via de fabrikant of importeur.

Vul het formulier in en wij kijken graag of wij het onderdeel alsnog aan u kunnen leveren. Wij streven er naar u binnen 48 uur na ontvangst van uw aanvraag uitsluitsel te geven over de mogelijkheden.

Wat klanten over ons zeggen

 1. 5 van 5

  Hn van Vliet

  goede en snelle service

 2. 4.5 van 5

  D. Steenstra

  heldere site met duidelijke prijsberekeningen telefonisch goed bereikbaar constructief meedenken bij maken van aanbieding zeer korte levertijd rechtstreeks van de fabriek grote flexibiliteit en creativiteit om order af te wikkelen

  Sterke punten

  zie boven

  Verbeterpunten of tips

  neen / zie boven

 3. 4 van 5

  Brink

  Onderdeel voor sfeerhaard perfect geleverd

  Sterke punten

  Snelle afhandeling van de levering

 4. 4.5 van 5

  Martin

  Betrouwbaar en zeer goede after sales. Door transport/post tweemaal een onderdeel kapot ontvangen. Na contact via telefoon/email onderdeel kostenloos telkens opnieuw toegestuurd totdat het goed was.

 5. 4.5 van 5

  Anoniem

  Prettige communicatie, meedenken en mijn elektrische haard binnen een dag geleverd. Super.

  Sterke punten

  Goed bereikbaar en fijne communicatie.

  Verbeterpunten of tips

  Duidelijke prijzen op site.

 6. 5 van 5

  Wendy Roerdink

  Ze zijn super snel met mail contact, denken goed met je mee en leveren uitstekende service. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.

  Sterke punten

  Snelle en goede communicatie.

  Verbeterpunten of tips

  Van te voren even bellen bij afleveren. Ze kwamen wel kosteloos bezorgen!

Wilt u ook een review schrijven?