A

Dik Geurts Oval Tunnel Legs

Prijs op aanvraag

Afmetingen (DxBxH)

47,4 × 92,6 cm

Rendement

81,5%

Brandstof

Hout

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Beschikbaar via nabestelling

Lid van de NHK, DE-Erkend & CO-vrij

Levering door heel Europa

14 dagen retourrecht

Dik Geurts OVAL TUNNEL LEGS

 

De Dik Geurts Oval Tunnel Legs is een houtkachel uit de Oval design serie.De unieke ovale vorm is de basis voor deze Dik Geurts serie. De complete serie biedt verschillende uitvoeringen, waaronder de Oval Base, de Oval Wall en de Oval Plateau, Hierdoor is er voor elke situatie en inrichting een passende oplossing voor iedereen die op zoek is naar een houtkachel met deze kenmerkende ovale vormgeving.

De Dik Geurts Oval Tunnel Legs is de uitvoering van de Oval design serie waarbij de haard op strakke houten pootjes is geplaatst. Deze variant biedt zicht op het vlammenspel vanaf twee zijden van de haard. Daarom kun je deze haard prima in het midden van een ruimte plaatsen. Bijvoorbeeld tussen de woonkamer en de eetkamer. Op deze manier functioneert deze kachel als een soort roomdivider. Terwijl de ruimte toch open en ruim blijft.

 

BEDIENINGSGEMAK

 

Wat betreft bedieningsgemak, zijn de houtkachels van Dik Geurts zeer eenvoudig te bedienen en reageren ze vrijwel direct op de bediening van de luchtschuif. Met de luchtschuif kan de primaire beluchting, secundaire beluchting of raambeluchting worden ingesteld. De primaire beluchting zorgt voor het opstarten van de houtkachel.

De secundaire beluchting zorgt voor de verbranding van onverbrande gassen. De raambeluchting zorgt ervoor dat de rookgassen langs het raam worden geleid waardoor dit zorgt voor een schone ruit. Het vermiculiet interieur van de kachel zorgt ervoor dat de warmte goed wordt weerkaatst en de kachel snel opwarmt. In combinatie met het moderne beluchtingssysteem resulteert dit in een optimale en schonere verbranding, waardoor de houtkachel voldoet aan de EcoDesign normen die sinds begin 2022 van kracht zijn.

 

Beluchtings varianten

 

EA variant:

EA staat voor External Air, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met neutrale of overdruk situaties. Zuurstof voor de verbranding wordt uit de woning of van buiten gehaald. Dit wordt toegepast bij woningen met voldoende natuurlijke ventilatie. ( oudere/bestaande woningen en of raamroosters)

 

RS variant:

RS staat voor Room Sealed, deze variant wordt gebruikt bij woningen/ruimtes met onderdruk situaties. Zuurstof komt volledig van buiten. Dit komt meestal voor in nieuwbouw situaties waarbij de woning/ruimte goed geïsoleerd is.

 

OOK TE LEVEREN ALS FRONT HAARD

 

De Dik Geurts Oval Legs is ook leverbaar als een front haard waarbij men van één zijde zicht heeft op het vlammenspel. De Dik Geurts Oval Front Legs leent zich uitstekend voor diegene die bijvoorbeeld de haard vlak voor een muur wil kunnen plaatsen

 

Extra informatie

Aansluiting

Afmetingen 47,4 × 92,6 cm
Brandstof

CV aansluiting

Gewicht 130 kg
Merk

Rendement

Rookgasafvoer

Vuurzicht